zondag 12 juni 2016

485 km, 7 provinciën.

Heel goed nieuws om dit bericht mee te beginnen: IK HEB MIJN STREEFBEDRAG GEHAALD!!! Maar ik stop natuurlijk niet om te proberen om nog meer geld voor de Parkinson vereniging binnen te halen. Ik heb nog 'n maand om nog meer mensen te enthousiasmeren om mij te sponsoren. 


Om 8:15 's morgens begon de tocht voor mijn voordeur in Noord Holland (1). We gaan eerst richting Flevoland (2), Dronten om precies te zijn. Hier staat het bedrijf waar wij onze fietsen hebben gekocht velomobiel.nl. Er moesten nog een paar kleine zaken aangepast worden om 100% klaar te zijn voor de DutchCapitalsTour. Na 2,5 uur wachten waren alle klachten binnen een uurtje verholpen en kon onze tocht echt beginnen. Vanaf Dronten gingen wij richting Kampen om daar door te steken naar Zwolle. In Zwolle nog even langs mijn vriendin gereden om te kijken of ze thuis was. Helaas ze waren net vertrokken voor een weekendje weg, volgende keer beter. Ondertussen waren we dus in Overijssel (3) aangekomen.

Vanuit Zwolle ging de route naar Hengelo, hier kwamen wij rond etenstijd aan en in het centrum hebben wij een gezellig terrasje gevonden waar wij uitzicht op onze fietsen hadden. Bij De twee wezen hebben wij ons buikje rond gegeten, hier willen we nog wel eens een stukje voor fietsen.  Nu we weer volledig vol getankt te zijn om aan de volgende etappe te beginnen, we gingen nu via  Doetinchem richting Arnhem, Gelderland (4). De hete luchtballonnen en paragliders vlogen ons om de oren tijdens deze etappe, ze waren zo laag dat we naar elkaar konden schreeuwen en zwaaien. Er zijn vast een paar leuke luchtfoto's van ons gemaakt:-) Bij het vallen van de duisternis is het alsof het volume knopje van de wereld word terug gedraaid. Alles word rustiger en stiller, eerst gaan de vogeltjes op stok en als je gewoon door blijft fietsen zijn er op een geen gegeven moment ook bijna geen mensen meer op straat. Rond 23:30 ging de route een bos in met rechts een smal geasfalteerd fietspad en links een zandpad. In de bomen rij hier tussen in hebben wij onze hangmatten opgehangen en zijn we lekker in onze slaapzak gekropen. Na 4 uurtjes slapen in een heen en weer schommelende hangmat maakte Rob mij weer wakker. Tijd om weer op te breken en verder te fietsen. Nog 20km tot Arnhem. Vanaf Arnhem ging de route via Nijmegen en via de 7-Heuvelenweg naar Gennep in Limburg (5) en langs Boxmeer dwars door Noord-Brabant (6) richting 's Hertogenbosch. Ergens in een klein dorpje deed er om 8:00 net een warme bakker zijn deuren open, de hoogste tijd voor een ontbijtje. Bij binnenkomst vroegen wij of er ook koffie te krijgen was, daar hadden wij ons al een paar uur op verheugd. Helaas was dit niet verkrijgbaar bij de bakker, maar Rob gooide zijn charmes in de strijd en vertelde waar wij mee bezig waren. Niet veel later hadden wij beide een kop koffie in ons hand, uit de personeelskantine vandaan:-) Met een verse croissant en nog een warme snack hadden wij een heerlijk uitgebreid ontbijt te pakken.

Aan de rand van 's Hertogenbosch kwamen wij in wat wegwerkzaamheden terecht en moesten we van de route af. We besloten om de stad maar helemaal links te laten liggen en langs het Maximakanaal te gaan fietsen tot aan de Maas. Rond lunchtijd kwamen we door Zaltbommel en zagen wij het terras van In de Roos. Dit bleek een lunchroom te zijn waar je door 'bijzondere' medewerkers word geholpen. Ze hadden hele grote parasols op hun terras staan. Dit zag er goed uit aangezien wij al een paar uur in de warme regen aan het fietsen waren en wel zin hadden om droog te zitten. We waren nog niet neer gevleid op dit terras of het het hield op met regenen en de zon brak door.
Na een heerlijk broodje verse hamburger en zeer smakelijk koffie op naar de provincie Utrecht (6). Eerst nog de even de Waal oversteken via de parallelweg langs de A2, ik blijf dat een mooie constructie vinden. 
Vanaf Culemborg over de dijk naar Vianen om de Lek over te steken naar IJsselstein. Om nog een provincie aan te kunnen doen even via Gouda gereden om Zuid-Holland (7) ook nog op het lijstje te kunnen vermelden. 

Om 18:30 kwamen we bij Rob's huis in Mijdrecht, hier heb ik nog een lekker kopje thee gekregen en toen mocht ik de laatste 24km alleen terug naar Noord-Holland fietsen. Ik kon het niet laten om, ondanks dat ik al 461km op de teller had staan, even een wedstrijdtje te rijden tegen een wielrenner. Maar nadat ik hem met 30k/u een tijdje heb laten bengelen even door getrokken naar de 35k/u. Bye bye wielrenner:-)

Ik heb er het volste vertrouwen in dat Rob en ik samen de Dutch Capitals Tour in juli gaan volbrengen. Dit was de laatste lange trainingsrit samen voor de start, nu begint het aftellen echt tot de start op 13 juli.


4 opmerkingen:

  1. Succes jullie beiden , weer een mooi verslag en mooie ervaringen met aardige mensen en ook ik heb er vertrouwen in dat jullie het halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan dacht ik net een monstertocht volbracht te hebben! Gefeliciteerd met het behalen van het streefbedrag. Ik zag echter wel dat mijn tweede bijdrage niet helemaal goed verwerkt was, die was namelijk bedoeld om de 5000 vol te krijgen, er miste 50 cent... Ik vind het echt super super goed van je! Alvast heel veel plezier met de voorbereiding en voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gedaan! Ik kwam jullie vrijdagochtend tegen onderaan de brug naar Muiderberg in mijn groene Quest op weg naar Middelburg.

    BeantwoordenVerwijderen