dinsdag 12 juli 2016

Het is bijna zover.

Vanavond om 19:00 moet iedereen zich melden bij de start. Daar worden de startnummers uitgedeeld en onze fietsen gekeurd. Maar eerst fiets ik naar Rob, de fietsen gaan op de aanhanger richting Zoetermeer. Dat is niet omdat we het te ver fietsen vinden, maar omdat we inschatten dat we het zondagavond wel te ver vinden­čśť 

8 opmerkingen:

 1. Heel veel succes jullie beide. Het gaat vast lukken. Training:check!, Spullen: check! Motivatie: check!
  Misschien zien we jullie in Zwolle.
  Theo & Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes jullie beide. Het gaat vast lukken. Training:check!, Spullen: check! Motivatie: check!
  Misschien zien we jullie in Zwolle.
  Theo & Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blog inspireert mij.
  Hoe begin je aan een sponsortocht en hoe haal je de centen binnen?
  Ik ben geboren met 4 hartafwijkingen en kreeg als kind op 2 en 10 jarige leeftijd telkens een zware openhartoperatie omdat mijn afwijkingen levensbedreigend waren. Ik heb nooit aan sport kunnen doen of zware inspanningen leveren. In mijn levensloop kreeg ik enkele nieuwe fietsen omdat ik erbij wilde horen, deze kwamen echter met moeite de schuur uit en leverden enkel stof op. 22 jaar terug kregen wij een zoon. Bangelijke jaren daar Dylan geboren werd met een zware hartafwijking, Down Syndroom, communicatiestoornis (begrijpt zeer weinig en kan niet praten) en autisme. 7 jaar terug stond ik ongewild en onverwacht plots tegenover een vechtscheiding. Ik verloor mijn nu 24 jarige dochter aan indoctrinatie en mag mijn zoon enkel om de 2 weken op zaterdag en zondag zien van de rechter. Dylan kreeg van mama geen hulpmiddelen mee als hij bij mij was wat nu al zo'n 7 jaar verder nog steeds het geval is. Ik zocht dan maar oplossingen waaronder een fiets om deze hulpmiddelen te vervangen inplaats van te vechten met advocaten. Ik kocht een easy rider sport driewiel ligfiets aan waar Dylan mee kon fietsen. Hij kent echter het gevaar en de regels van het verkeer niet waardoor ik achter hem moest aan lopen. Met mijn verleden aan hartoperaties was dit onbegonnen en onhoudbaar waardoor ik een tweede oude ligfiets sinner comfort met motor aankocht. Met een zelfgemaakte koppel maakte ik met de twee fietsen een tandem waardoor wij samen konden fietsen. Ondertussen werd ik gegrepen door het ligfiets trike virus en werd de sinner reeds meerdere malen vervangen door andere modellen. 3 jaar terug kreeg ik plots terug hartklachten en onderging een derde zware hartoperatie. Deze veranderde mijn leven totaal, ik had plots adem, kracht en uithouding, ik beleefde mijn jeugd die ik nooit had gehad. 6 maanden later kreeg ik dan een nieuwe uitdaging in mijn leven, de diagnose van Parkinson trof mij als een hamerslag. na 2 dagen down te zijn ging ik de strijd aan met mijn nieuwe uitdaging en werd mijn trike het wapen in deze strijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht een nieuwe Scorpion fs26 plus en plaatste er een bafang motor op. Mijn fietstochten werden steeds langer en sneller, het idee om te fietsen voor Parkinson ontstond. Ik was van plan om een sponsortocht te maken maar moest nog uitzoeken hoe deze in zijn werk gaat. Een maand terug kocht ik een fiets gps en begon te trainen. De bedoeling was o dagelijks maximum 60km te fietsen en te overnachten bij vrienden en gastgezinnen om volgende redenen. Ik zou zo het geld van een hotel, B&B of andere uitsparen daar ik een beperkt inkomen heb. Ik zou in een bed kunnen slapen en de nodige comfort hebben die ik niet kan bekken met een tent. Ik moet de batterijen van de fiets kunnen opladen en heb stroom nodig om mijn slaapmasker te doen werken tijdens de nacht. Af en toe als ik een moeilijke dag heb zou ik deze als rustdag nemen. Een fietskar zou mijn spullen dragen en het weekend dat ik mijn zoon heb zou ik met de trein naar huis komen en de maandag de tocht hervatten. Mijn plan kreeg vorm in mijn hoofd en drie weken terug fietste ik voor het eerst 90km op 1 dag.
  De dag na die 90km kreeg ik pijn in de borst en schouder. Drie dagen later werd ik opgenomen in de spoed. Na vele onderzoeken vond men niet echt het probleem en werd een katheder hartonderzoek geplant. Vorige maandag met goede moed naar het AZ te Brugge. Na het coronair onderzoek kreeg ik weer een tegenslag te verwerken. De aard van mijn hartklachten is een vernauwing die normaal simpel met een stent op te lossen is. Echter wegens de aard en de plaats van de vernauwing kan een stent niet worden geplaatst en bestaat er ook geen enkele operatieve ingreep om dit op te lossen. Ik krijg levenslang een dagelijkse pil om de ader open te zetten. Het is mij verboden zware inspanningen te leveren en mij hartprestatie in het rood te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door het vele fietsen had ik veel minder last van de Parkinson klachten. Als ik veel fiets dan belast ik teveel mijn hart, als ik niet of weinig fiets dan manifesteren de klachten en de pijnen door de Parkinson veel erger. Ik zit vast en wat ik ook doe of welke keuze ik ook maak, ik kan niet meer winnen.
  Na het lezen van je blog heb ik een besluit genomen. Zodra de wonde van het coronair onderzoek via de lies is genezen ga ik weer fietsen. Ik maakte een afspraak met de cardioloog om een fietstest af te leggen. Op basis van die parameters zal de arts beslissen tot hoe ver ik mijn hartslag kan uitdagen. Ik koop mij een hartslagmeter en zie wat het wordt.
  De sponsortocht ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga is nog niet verloren. Ik heb een winter voor de deur om deze te organiseren. Als de Parkinson een beetje stabiel blijft, ik de nodige stop en slaapplaatsen kan vinden en in kaart brengen, uit kan dokteren hoe dergelijke organisatie sponsorgeld kan opbrengen, dan zit ik misschien volgende zomer met de glimlach te fietsen voor lotgenoten. Misschien haal ik de 60km per dag niet, dan maar 20km en 3x zo lang plezier.
  Als je tips hbo voor mij dan zijn die meer dan welkom.
  Bedankt voor het delen van je blog, de groeten van een lotgenoot aan je vader.
  Martin Devriese

  BeantwoordenVerwijderen