maandag 16 mei 2016

175km naar Tricht

Zondag 8 mei zijn Rob en ik weer op weg geweest voor een training. Voor het eerst sinds we ons trainingsprogramma zijn begonnen hadden we een temperatuur boven de 20*C, het was zelfs 26*C. Dat was wel even wennen om met deze temperaturen te fietsen. 
Via www.afstandmeter.nl had ik een route gemaakt van Weesp naar Tricht (Geldermalsen) via de Flevopolder. In de polder hebben wij samen al heel veel kilometers gereden, maar we hebben weer leuke nieuwe paden ontdekt. 

Ergens voorbij Hoevelaken stond een bankje heerlijk in t zonnetje helemaal leeg op ons te wachten. Voor het eerst was het aangenaam om te picknicken en even te relaxen. Aan deze manier van pauzeren kunnen wij wel wennen:-) Als ik dacht, oh hier ben ik al eerder geweest, werd ik weer verrast door de route en kwamen we weer op een fietspad dat ik nog niet kende. Zo werd het bekende rondje fietsen in onze 'achtertuin' toch nog een verrassende ontdekkingstocht.


Op de dijk vlak voor Wijk bij Duurstede plofte Rob's linker voorband leeg. Ik heb een nieuwe binnenland gedoneerd en na een stukje ducktape in de buitenband hervatten wij de reis. Maar het gat in de buitenband bleek toch te groot voor 1 stukje ducktape zo maakte de binnenland 10km verderop duidelijk. Met het allerlaatste plakkertje heeft Rob de binnenband weer geplakt en met de in stukjes geknipte oude binnenband en nog meer ducktape hebben wij de buitenband ook opgelapt. 


Een mooi plekje net voor Geldermalsen voor de tweede ronde:-)

In Tricht aangekomen werden we hartelijk ontvangen door een collega velonaut. Rob had zijn oude 6V accu's gekocht om tijdens de Dutch Capital Tour voldoende licht te hebben tijdens de lange nachten. Na een verfrissend glaasje cola begonnen we aan de laatste etappe. Vanaf Waalwijk reden we langs het Amserdam-Rijnkanaal weer richting h te noorden. In Utrecht kregen we een leuke alternatief route. De route ging twee maal over het kanaal waarvan een parallel aan de spoorbaan, dit zag er erg antiek uit. Dit was een leuke variant op de saaie route over het industrieterrein van Utrecht. Bij Breukelen was het alweer tijd om afscheid van elkaar te nemen en reden wij allebei solo de laatste kilometers naar huis. Het was een heerlijke tocht en de warmte was een aangename afwisseling met de kou, regen en hagel van de afgelopen ritten. Hier kan ik wel aan wennen:-) Op naar de 600km!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten