vrijdag 29 april 2016

10 april, soort van fortenroute gereden.


Op zondag 10 april waren Rob en ik weer op pad om te trainen. Dit keer reed ik eerst naar Mijdrecht om Rob op te halen. Hij zat nog lekker aan het ontbijt toen ik daar aan kwam en nadat ik twee bakken koffie op had zijn we vertrokken. We hebben een ingekorte versie van de fortenroute gereden. We konden lekker doorrijden, het weer was fris maar zonnig. En dat was te merken op de weg, het was druk met fietsers en motoren.

In Edam waren veel toeristen op pad en was even zigzaggen door de meute. Het blijft een bijzonder dorp om door heen te rijden. Langs de dijk was het ook druk met fietsers en motorrijders.

In Volendam wat het giga druk met toeristen. Onze fietsen waren natuurlijk ook meteen een toeristische attractie en we werden veelvuldig op de foto gezet.  Er was een meneer die mij maar een chagrijn vond toen hij van mij commentaar kreeg omdat hij zonder vragen gewoon mijn fiets open trok. Hij wilde tenslotte alleen maar kijken en zou niets kapot maken. Dacht het niet!Nadat we de drukt weer hadden verlaten zijn we langs de dijk naar het zuiden afgezakt. Het was heerlijk bochtjes rijden en genieten van het landschap. Vlak voor Durgerdam was het druk met vogelaars op de dijk.
Vlakbij huis sprongen de lammetjes vlak voor mijn fiets over het fietspad.

1 opmerking:

  1. goed gedaan el! jullie hadden goed weer er bij!
    ik ben benieuwd naar het verslag van jullie 400 brevetje!

    BeantwoordenVerwijderen