donderdag 24 maart 2016

Appeltaart eten in Otterlo


Deze keer zijn we op een zaterdag de weg op gegaan, richting Otterlo. Met Pasen word het jaarlijkse ligfiets kampeerweekend georganiseerd, het paastreffen. Tijdens dit weekend word er ook altijd een groepsrit georganiseerd. Dit jaar is de route door Roef gemaakt, en wij gingen hem vandaag voorrijden. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes een perfecte route!

Om te beginnen moesten wij elkaar ergens treffen, dat werd om 8:00 in Kerklaan langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Wij waren beide keurig op tijd en konden direct vertrekken. Al kletsend vlogen de kilometers voorbij. Bij Den Dolder sloegen wij af om dwars over vliegbasis Soesterberg te fietsen. Althans dat was de bedoeling. Halverwege staat er een hek, en dit hek is 15 maart tot 15 oktober op slot. Wij konden dus rechtsomkeert maken om langs de doorgaande weg onze route te vervolgen.

Vliegbasis Soesterberg
Vlakbij de camping, waar het paastreffen is, pikte wij de route van Roef op. Ik zal niet te veel over de route verklappen anders is het voor degene die hem komend weekend gaan fietsen niet leuk. Het weer was maar zo zo, eigenlijk net niet warm genoeg om in je trui rond te fietsen. Het is de hele dag grijs gebleven met af en toe een verdwaalde miezerregendruppel.  

De natuur krijgt langzaam aan weer kleur.

Na 90km non-stop fietsen werd het tijd voor een kop koffie. Wij waren om 11:30 al in Otterlo waar wij even van de route afweken om bij hotel Kruller iets te nuttigen. Terwijl wij binnen zaten te genieten van dit heerlijks was er een oude dame die het deksel van mijn fiets zonder pardon open trok. Ze wilde even zien hoe mijn fiets er van binnen uit ziet. Nadat ze had gekeken wist ze natuurlijk niet hoe het deksel weer dicht moest, dus die leg je er dan maar los op! Ik ben meteen naar buiten gesneld om te voorkomen dat mijn deksel door de wind werd weggeblazen. Bij aankomst bij mijn fiets was de dame in de veronderstelling dat ik tekst en uitleg kwam geven over mijn fiets. En wel even een rondje wilde fietsen om een demonstratie te geven. Mooi niet, m'n koffie word koud! En die fiets daar is hetzelfde dus die hoeft u niet open te maken!Koffie met appeltaart van hotel Kruller.


Na de koffie de route weer opgepakt voor de tweede helft van onze rit. Ik heb echt genoten van de route, de eerste lammetjes stonden al in de wei en heel voorzichtig begint er weer wat groen in de bomen te komen. In Lage Vuurse hebben we nog een stop gemaakt om wat energie te tanken. Rob aan de pannenkoek en ik een lekker tosti met een bakje koffie. Tussen Lage Vuuse en Hollands Rading stak er 10 meter voor mijn fiets een ree de weg over. Dat zijn echt momenten die je niet snel vergeet! Aan de rand van Hilversum wat het tijd om afscheid te nemen, ik ging rechts af via 's Graveland richting huis.
 
Ik wens alle paastreffen-gangers heeft veel plezier met het fietsen van deze route!

4 opmerkingen:

  1. leuke foto op soesterberg... lans take-off

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga echt een keer bij zo'n oude dame instappen als ze net weg wil rijden. Dan trek ik het dashbordkastje open, open de kofferbak en motorkap en dan zeg ik dat ik alleen maar even wilde kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wil ik zien Belle! Doe ik mee :)

    BeantwoordenVerwijderen