zondag 13 maart 2016

200 km training richting RotterdamTwee weken geleden heb ik samen met Rob weer een trainingsrondje gereden. Door drukte op het werk en vrijwilligerswerk was ik er nog niet aan toe gekomen om mijn verslag te publiceren. Bij deze alsnog mijn verslag.....

Vroeg op zondagochtend ging de wekker om het volgende trainingsrondje te gaan rijden. De beloning voor deze vroege start was een prachtige zonsopkomst.

Zonsopkomst Weesp

Baambrugge


Om te beginnen ging ik richting Mijdrecht om Rob op te halen. Het plan vandaag is om naar Maasdam te fietsen. Daar woont een vriendin van mij, zij bood ons een lunch aan als sponsorbijdrage. Dat is natuurlijk altijd leuk en daar gingen wij graag op in.

Nieuwe Maas A16

Nieuwe Maas
Bij kruispunt Ridderkerk (A15/A16) deden wij een leuk wedstrijdje met een wielrenner. Maar toen ging het mis met Rob's quest, een harde knal en een grote stofwolk. Ik dacht in eerste instantie dat hij een klapband had met zijn achterband. Maar de moer bleek van zijn achter-as af te zijn gelopen en weggeslingerd te zijn. Gelukkig vond ik de moer weer terug en kon deze weer terug gezet worden. 

Toen wij bij het pondje van Puttershoek aan kwamen, 3.5km van de eindbestemming, bleek deze niet te varen buiten het hoogseizoen. We moesten even 15km om fietsen via Zwijdrecht en Dordrecht om via de Kiltunnel aan de goede kant van het water te komen. In de afdaling de tunnel in ging het weer mis met de achteras van Rob, nu was de moer echt kwijt. Gelukkig was er een reserve moer aan boord en kon deze ingezet worden. Met een uur vertraging kwamen we dan toch aan in Maasdam en hebben we genoten van soep met vers brood. Dat was een heerlijke beloning voor de extra gereden kilometers.


Zoveelste keer op z'n kantje
Op de terugweg, ergens in het dolhof genaamd Dordrecht, was de moer weer los gekomen en hadden wij wat aanspraak van voorbijgangers. Nadat wij de uitweg (N3) uit Dordrecht eindelijk hadden bereikt gingen de kilometers weer snel. Bij Bergstoep de Lek overgestoken en op ons ingebouwde kompas weer richting huis gereden. Bij Harmelen zijn we allebei ons eigen weg naar huis gereden.

Zonsondergang Kockengen
Het fietsen werd steeds zwaarder, we hadden behoorlijk wat vertraging op gelopen vandaag met omfietsen, reparaties en verdwalen. De temperatuur werd ook minder aangenaam en ik heb m'n muts maar even opgezocht om 't warm te houden. Bij Breukelen ben ik bij de Mc even naar het toilet gegaan en heb ik mijn laatste boterhammen op gegeten om de laatste 25km naar huis in het donker naar huis te fietsen. Die kilometers waren koud en vermoeiend en duurde heel lang. Achteraf bleek dat de lagers in mijn trapas kapot aan het gaan waren. Het was dus niet alleen de kou, vermoeidheid en honger die het tempo er compleet uit haalde. 

Afgelopen week heb ik een nieuwe trapas gemonteerd, en mijn fiets is er weer helemaal klaar voor om volgend weekend weer te gaan trainen.


3 opmerkingen: