zondag 24 januari 2016

23 januari - 200km brevet

Zaterdag 23 januari het eerste brevet van 2016 gereden, 200km vanuit Bunnik. Brevetten zijn geen wegwedstrijden, maar een rit tegen de klok. Iedere etappe moet binnen een bepaalde tijd gereden worden met een vastgestelde maximum tijd.

3 bananen, 8 boterhammen en 4 liter vocht. 
De luxe van een velomobiel is dat je je eten en drinken naast je hebt liggen. Je kan tijdens het fietsen makkelijk een boterhammetje eten en wat drinken.  

foto van Arthur van der Lee
De dag begon met een mooie mysterieuze zonsopkomst en de nodige mist.

foto van Arthur van der Lee
Er stonden vandaag 76 mensen klaar om te starten, waarvan 5 velomobielen.

In de ochtend was het een kleine vochtige wereld. 
Het duurde heel lang tot de zon het had gewonnen van de mist. Voor mij rijd mijn fietsmaat Rob, wij zullen in juli ook samen de Dutch Capitals Tour rijden en alle brevetten die hier aan vooraf gaan.

De zon won het uiteindelijk toch van de mist.
 Een simpel rekensommetje leert je dat je om 200km te fietsen ongeveer 4000kCal moet eten + de normale 2000kCal voor je dagelijkse levensbehoefte. De boterhammen en bananen waren bijna op en we moesten nog 50km. Bij de nieuwe McDonalds in Breukelen hebben wij ons stempeltje gehaald en zijn we een halfuurtje blijven zitten om wat warms te eten en uit te rusten.

Bijvoeren, de kou kost veel energie.
Onderweg.

Gefinisht in 9:07, een nieuw PR.
 Met een nieuw PR op zak ben ik zeer tevreden met dit resultaat. Op naar het volgende brevet, 19 maart vanuit Zwolle. Tussentijds gaan we nog een aantal trainingsrondjes rijden ter voorbereiding van de monstertocht in juli.

7:33 gefietst, dus 1:34 gepauzeerd tijdens de rit.1 opmerking:

  1. ik doe het je niet na.
    maar prima voorbereiding voor de tocht in juli lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen